Introvert/Extravert

De tweede periode van het tweede jaar zit er al weer op! Voor het vak Verdieping Digitale Fotografie was het de opdracht om 3 geënsceneerde portretfoto’s te maken. Een solo portret, een duo portet en een groepsportret. Voor de rest mocht je alles zelf invullen, maar je moest wel geïnspireerd worden door het werk van een fotograaf.

Mijn inspiratiefotografen waren Ellen Kooi en Sanja Marusic. Wat mij aan hun werk opviel was dat de modellen opgingen in de natuur of er juist uitsprongen. Van hieruit kwam ik op het idee om introverte en extraverte personen te verbeelden in deze serie.

Onder de fotoserie is mijn verdere proces te lezen, maar ik raad aan om eerst naar de foto’s en serie zelf te kijken.

 

 

Ik wil laten zien dat introvert en extravert beiden bestaat en dat beiden even belangrijk zijn. De een is niet beter dan de ander. Door te spelen met transparantie heb ik de modellen die het introvert zijn verbeelden, laten opgaan in de natuur. De modellen die het extravert zijn verbeelden, dragen opvallende, kleurrijke kleding. Op het eerste gezicht trekken de extraverte modellen meer aandacht. In het echte leven is dit ook zo. Naarmate je de serie doorloopt valt het op dat er ook personen staan die niet direct opvallen, de introverte modellen. Door de rondlopende lijn door de serie, is het de bedoeling dat je terug gaat kijken naar de eerste beelden en ga je kijken waar de introverte personen staan. Op die manier krijgen de introverte modellen ook aandacht en is er een soort gelijkheid ontstaan.

Ik ben benieuwd of het jou direct opviel dat er helemaal aan de linkerkant ook nog iemand stond! 😉

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s