Expositie school

Afgelopen woensdagavond (5 juli 2017) heb ik mijn aller eerste expositie gehad. Deze heb ik samen met mijn klas en de andere eerste jaars klas georganiseerd in opdracht van school. Het was een super leuke ervaring! Erg leuk om je eigen werk te zien hangen en ook nog eens allemaal leuke complimentjes te mogen ontvangen!

Ik heb mijn gemaakte foto’s van twee vakken geëxposeerd, Creative Research en Beeldontwikkeling. Hieronder kunnen jullie deze foto’s bekijken en ik vertel er ook nog iets over.

 

Voor Creative Research was de opdracht om 5 zelfportretten te maken. Deze vertellen een verhaal over mijn emoties. Ik voelde aan het begin van de periode veel woede in mijn lichaam en was bang om deze te uiten. Ik heb deze emoties vastgelegd op een abstracte manier door verschillende lichaamsdelen te fotograferen. Door deze serie te maken, wilde ik mijzelf deze emoties laten accepteren. Ook wil ik hiermee bij de beschouwer iets losmaken. Het is normaal dat je (deze) emoties voelt en je mag deze uiten, ookal voelt dat niet altijd even prettig.

Titel: Fear of Anger

Voor het vak Beeldontwikkeling heb ik een biografie moeten schrijven over een denkbeeldige fotograaf. Bij deze biografie heb ik een jeugdfoto gemaakt en daarbij 3 series, bestaande uit 4 of meer foto’s. Ben je benieuwd naar de biografie, dan kan je deze downloaden door op onderstaande link te klikken.

Biografie expositie

Baukje van Veen – Beltman (1947)

MANO_20170522_7437

Serie 1 – Show yourself
Baukje wilde de uniekheid van ieder individu vastleggen. Ze observeerde mensen en zag dat sommige mensen zichzelf volledig laten zien, aan hun uitstraling. Deze uitstraling probeerde ze vast te leggen.

Serie 2 – My family
Toen Baukje 15 was, overleed haar vader. Rond haar 30e wilde ze een serie maken over haar vader en hun gezin. Ze fotografeert bomen die laten zien hoe hun gezin is en wie zij als personen zijn.

MANO_20170527_7694

Serie 3 – Emptyness creates rest
Rotterdam is de geboortestad van Baukje. Ze heeft het in vlagen zien opbouwen, aangezien ze later is verhuisd naar Schoorl, voor de rust. Ze wilde de nieuwe, drukke stad zo fotograferen dat de rust die zij mist in deze stad, toch te zien is.

Ik ben erg blij met het resultaat! Ook is het zo dat ik alle opdrachten in een keer heb gehaald en ik mijn propedeuse dus in the pocket heb!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s